Związki osób niepełnosprawnych
|
18-02-2012, 05:41 PM
|
|||
|
|||
![]()
Czasem nachodzi mnie taka refleksja, że nasze społeczeństwo nie akceptuje związków osób niepełnosprawnych
![]() ![]() |
|||
19-02-2012, 01:45 PM
|
|||
|
|||
RE: Związki osób niepełnosprawnych
Fakt, czasami ludzie dziwnie na to patrzą, jednak obserwuję że tolerancja społeczna na takie związki wciąż się zwiększa- jeszcze 10 lat temu to było wręcz źle traktowane a obecnie ludzie już to akceptują, tylko często nie potrafią zrozumieć jak taki związek moze normalnie funkcjonować.
|
|||
20-02-2012, 09:52 PM
|
|||
|
|||
Myślę, że stopniowo zmienia to się na lepsze. Społeczeństwo jest coraz bardziej uświadamiane i jego wiedza na temat niepełnosprawności też jest dużo, dużo większa niż chociażby 10 lat temu. Nie jest jeszcze idealnie, ale myślę, że będzie coraz lepiej.
|
|||
25-02-2012, 07:05 PM
|
|||
|
|||
Ja mam znajomego kolegę który też jeździ na wózku i jego żona też jest niepelnosprawna, są razem już 10 lat i kochają się naprawdę jak mało kto, aż milo popatrzeć
![]() |
|||
26-02-2012, 06:23 PM
|
|||
|
|||
Czy ja wiem, mój niepełnosprawny brat ma dziewczynę i nikt mu jakoś z tego powodu nigdy problemów nie robi
![]() ![]() |
|||
28-02-2012, 09:35 PM
|
|||
|
|||
Numberfive, to o czym piszesz to raczej problem czasu przeszłego, obecnie spoleczeństwo jest tolerancyjne i nikt się raczej nie dziwi i nie obrusza jak widzi dwie osoby niepelnosprawne zakochane
![]() |
|||
06-03-2012, 08:47 PM
|
|||
|
|||
Dwie osoby niepełnosprawne to jeszcze, ale jak ludzie patrzą na osobę niepełnosprawną ze zdrowym partnerem, to dopiero koszmar...
wszystko się może zdarzyć..... Logo. Moje pozycjonowanie.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości